Afbeelding
Peter Visser

Nu wel weer drie punten voor NAC

NAC

BREDA - Wisselvalligheid is een van de kenmerken van NAC dit jaar. Dus kan de 3-1 thuisoverwinning deze vrijdag tegen Emmen ook niet als een grote verrassing gezien worden. Maar een opluchting was het wel (foto's).

Boze supporters die voortijdig het uitvak wilden verlaten, tweehonderd fans die de bus opwachtten. NAC leek zich afgelopen vrijdag in de volle crisis te storten na de 6-2-nederlaag tegen en in Eindhoven.

Deze vrijdag was alles weer anders. Het was in elk geval het resultaat waar trainer Marinus Dijkhuizen en technisch directeur Hans Smulders op hoopten. Want na de 6-2-afstraffing in Eindhoven was de volledige vijfde colonne volledig bewapend in stelling gebracht.

Meningen en eisen buitelden over elkaar heen. De City-huurlingen moesten per kerende post terug, liefst met het geld dat de spelers aan de meegereisde supporters beloofden en de trainer zag zijn hoofd al op het hakblok liggen.

Cyriel Dessers, wie anders, opende het bal. Hij zorgde met zijn vroege goal (19e minuut) voor wat lucht. Na rust verdubbelde Verschueren de marge. Haemhouts maakte wat later de 3-0. Dat Emmen een kleine twintig minuten voor tijd toch nog terugkwam tot 3-1, mocht de pret niet drukken.

NAC gaat daarmee met drie punten de winterstop in. Is daarmee de crisis bezworen? Nee, dat zeker niet. Want wil NAC in de tweede seizoenshelft potten breken, dan moeten Dijkhuizen en co wel aan de bak.

16 januari is de volgende date. Dan mag NAC op bezoek bij Jong FC Utrecht.