Afbeelding
Hans Gerritsen

Succes De Stilte met uitverkochte voorstellingen in Opéra Bastille

Cultuur

BREDA - Dansgezelschap De Stilte is bezig met een succesvolle serie voorstellingen in Opéra Bastillein Parijs. Het is voor het eerst dat een Nederlands jeugdgezelschap geprogrammeerd is in de nationale opera van Frankrijk.

Tot en met dinsdag 20 december is de voorstelling Alice acht keer te zien in het centrum van Parijs. Zes voorstellingen waren al op voorhand uitverkocht, waaronder de Franse première op 15 december.

Alice in Wonderland weet al generaties lang te verwonderen. In de versie van de Stilte blijkt Lewis Carroll een heerschap met twijfelachtige bedoelingen. In vermommingen waarmee hij letterlijk de beest uithangt, dingt hij naar de gunsten van drie schattige Alicemeisjes.

Alice van de Stilte is geproduceerd in 2009. In zeven jaar tijd is de voorstelling vaak aangepast door choreograaf Jack Timmermans. De directie van de Stilte besloot in 2015 om te stoppen met de productie totdat het gevraagd werd door Opéra Bastille. Inmiddels is de voorstelling al meer dan dertig keer verkocht in 2017 en 2018 aan theaters in Frankrijk.