foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

‘November 2017 nieuwe eigenaar pand Breda’s Museum’

Algemeen

BREDA - Breda streeft ernaar november 2017 het koopcontract te tekenen met de nieuwe eigenaar van het pand van het Breda’s Museum aan de Parade. Dat blijkt uit de verkoopprocedure die de gemeente Breda heeft vastgesteld.

Het pand komt grotendeels leeg te staan als het Breda’s Museum per 1 januari opgaat in het nieuwe Stedelijk Museum aan de Boschstraat. Daarop besloot de gemeente afgelopen jaar al een oproep te doen aan bedrijven om met plannen te komen.  

Tot 1 juli hadden partijen de gelegenheid interesse te tonen. Twaalf partijen toonden interesse. Daarbij is ook gevraagd naar de plannen.

In de periode april, mei en juni kunnen de partijen een eerste bod doen. Dat wordt in juli beoordeeld. In de eerste biedingsronde wordt aan de marktpartijen gevraagd om zich als deelnemer aan de verkoopprocedure in te schrijven. Vervolgens krijgen zij drie maanden de tijd om hun eerste inschrijving voor te bereiden en het planconcept inclusief een indicatieve grondbieding en onderbouwing in te dienen.

De selectiecommissie beoordeelt de inschrijvingen op basis van de beoordelingscriteria. “De marktpartij krijgt de gelegenheid het planconcept te presenteren. In het bijzonder zal naar de visie op het pand en de locatie in relatie tot de omgeving en het toekomstig gebruik met het beoogde programma worden gevraagd.”

Aan de hand van deze presentatie nodigt de commissie drie partijen uit voor de tweede ronde. “Met de geselecteerde marktpartijen wordt in principe één dialoog gevoerd om creatief en constructief van gedachten te wisselen en de mogelijkheden van de herontwikkeling verder te verkennen”, aldus de gemeente. Hierna worden de partijen uitgenodigd een definitieve inschrijving uit te brengen, onderbouwd met een schetsontwerp en een definitief bod.

De selectiecommissie beoordeelt de inschrijvingen op basis van de beoordelingscriteria. De commissie formuleert een conceptbesluit om over te gaan tot voorlopige gunning aan één van de partijen. Dit moet in november 2017 tot een contract met de winnende partij leiden.