Afbeelding
Amber Kuijs

Eerste ochtend Glazen Huis verloopt rustig

Algemeen

CENTRUM - De eerste ochtend van het Glazen Huis van 3FM Serious Request verloopt rustig. Zo’n honderd man staat rondom het Glazen Huis, kijkend naar hoe 3FM-dj Domien Verschuuren radio maakt. Sommigen maken foto’s, anderen staan wat te kletsen.  

Tegen de middag begint de Grote Markt wat voller te lopen. Dat het wat rustiger is, heeft waarschijnlijk te maken met de dagen waarop Kerst dit jaar valt: zondag en maandag. Serious Request valt daardoor niet in de kerstvakantie.

Een groepje van zes vrouwen en mannen komt tegen half twaalf net aanlopen. Het blijkt het groepje van Serious Cycling Bolsward. Ze zijn net aangekomen en hebben hun fiets elders geparkeerd. Zij vertellen dat zij als actie van Bolsward, in Friesland, naar Breda zijn gefietst. “De fietstocht was ongeveer 250 kilometer. We zijn alleen een keer verkeerd gefietst, daardoor zal het waarschijnlijk 260 kilometer zijn geworden.”

Met deze actie hebben zij ongeveer €3000 opgehaald. “We zijn erg blij dat we mogen bijdragen aan zo’n goed doel. Het is al het vierde jaar dat we deze actie doen, het is een traditie voor ons.”

De fietsers hebben er speciaal vrij voor genomen. “Meestal komt het wel precie zo uit dat we het in het weekend kunnen doen. Dat kon deze keer helaas niet dus dan maar een dagje vrij nemen.”

Nicole uit Roosendaal heeft geluk, haar stage gaat niet door en daarom kan ze deze ochtend haar opgehaalde geld brengen. “Als actie heb ik cupcakes gebakken en verkocht. Hiermee heb ik €40 opgehaald en dat kom ik nu speciaal in de brievenbus doen.”

Voor Nicole is dit de eerste keer dat zij zelf in een actie komt. “Ik heb wel al meerdere keren met school meegedaan, maar dit jaar wilde ik graag wat zelf doen. Cupcakes maken is iets wat ik graag doe, dus dat leek mij geschikt.”

Veel mensen komen ook alleen even een kijkje nemen bij het Glazen Huis. Daniella en Annemarie uit Zeeuws-Vlaanderen vertellen dat het dagje Breda al langer gepland stond. “Toen we erachter kwamen dat het Glazen Huis dit jaar hier is, besloten we wat eerder te gaan. Zo kunnen we voordat we gaan winkelen, eerst nog even hiervan genieten en een nummertje aanvragen.”

Mevrouw Bogmans heeft met haar vriendinnen in Breda ontbeten. “Na het ontbijt dachten we ‘laten we maar even een kijkje nemen bij het Glazen Huis’. Bij het restaurant waar we ontbeten hebben we extra fooi gegeven, die ging naar Serious Request. Ook gaan we hier zelf nog wat doneren.”

Wel benadrukt Bogmans dat ze denkt dat het ‘s avonds leuker is. “Het is nu wel rustig. Ik woon in de buurt dus ik ga van de week ‘s avonds zeker nog een keer terug.”

Nick stemt hiermee in. “Ik werk hier in de buurt dus ik wilde even een kijkje nemen. Het is nu nog wel rustig dus ik kom zeker later deze week nog een keer terug om dan een plaatje aan te vragen.”