Afbeelding
Youtube Dj marathon

Jong DJ-talent Milan besluit DJ marathon (video)

Algemeen

BREDA - Aan al het moois komt een eind. Zelfs aan de DJ marathin in Kerkplein. Maandagavond startte Paul Depla samen met wethouder Boaz Adank en initiatiefnemer Dave Hipke de 42,12 uur durende marathon.

Aan het begin van de middag Depla de marathon afsluiten, tot groot plezier van Dave Hipke. "Het is veel mooier dan ik had durven hopen", vertelt de vermoeide Hipke. "Ik heb in die 42 uur maar vier uur geslapen. Ik ben helemaal kapot, de emoties gieren door mijn lijf. 3FM, de NOS zijn er al. We zetten Breda echt op de kaart."

De afgelopen 42 uur draaiden meer dan vijftig dj's een set van ongeveer een half uur. De jonge dj Milan sloot de marathon voor een uitzinnige jonge menigte in Kerkplein af, met Dave Hipke en de burgemeester aan zijn zijde. De marathon heeft genoeg opgebracht om 625 kinderen te kunnen helpen. "We hebben 2500 euro opgehaald", vertelt de enthousiaste Dave.

Slotmomentje

"Het was een enorme ervaring, die veel conditie vergt maar het zeker waard is", vertelt Hipke. "Het mooiste vond ik het enthousiasme van de dj's en vrijwilligers die belangeloos meededen. Het combineren van jong en oud. Het geeft teamgevoel en het verbindt."

Dj Philemon is een van de dj's. Zij was met haar 60 jaar de oudste die een set draaide. "Ik voel me geen 60, ik ben ergens in de 40 blijven hangen." Zij is nu twee jaar dj."Ik zocht een nieuwe hobby, ik trok er een jaar voor uit om die te zoeken. Uiteindelijk was dj zijn toch wel nummer 1. Ik vond het erg leuk om te doen en een geweldige actie. Ik heb me ingeschreven en ben er gelijk voor gegaan."

Dansado & de feestneger draaiden ook. "Het is iets wat wij normaal voor veel geld doen. Om dit belangeloos te kunnen doen en iets bij te kunnen dragen aan de maatschappij is heel mooi. Het was een erg leuke ervaring, het ging ook goed. Het is alleen wel jammer dat het niet heel druk was, maar het is natuurlijk ook pas 12 uur."