Logo bredavandaag.nl
Rook vierde verdieping NHTV als gevolg van de brand bij de Faam.
Rook vierde verdieping NHTV als gevolg van de brand bij de Faam. (BredaVandaag)
brand

Veel rook in gebouw NHTV, ontruiming rustig verlopen

BREDA - Door de grote brand in de paintballhal in de Faam donderdagochtend is rond half 11 het NHTV gebouw aan de Archimedesstraat ontruimd. Volgens verschillende studenten is de ontruiming soepel verlopen.


“Door bhv’ers werden we geëvacueerd naar de centrale hal. Daar wachtten we en zijn we op de hoogte gehouden”, vertelt tweedejaars student Nikki Leenderts. “Na een half uur moesten we het pand verlaten en eventueel naar huis.”

“Iedereen liep gewoon rustig naar buiten”, voegt tweedejaars Ivo Klomp hier aan toe. “We zijn de rest van de dag vrij. Morgen is de school sowieso dicht dus iedereen heeft nu vakantie.”

De NHTV meldt dat dit in overleg met de brandweer besloten is. “We kunnen moeilijk de studenten uren in de hal laten zitten.”

Student Renkse van Raak zegt dat het wel voor wat sensatie zorgde in haar jaar. “Bijna alle tweedejaars hebben vandaag een examenonderdeel, een klassikale pitch. Die kan nu niet doorgaan. We hebben wel al te horen gekregen dat deze doorgeschoven wordt naar de volgende les na de kerstvakantie.”

Er is veel rook in het gebouw van de NHTV binnen gekomen. Volgens medewerkers op deze locatie zijn er geen mensen met ademhalingsklachten. Wel stinkt het erg in het gebouw.

Ook de dependance van basisschool De Spoorzoeker is ontruimd. Deze zit tegenover het gebouw van de NHTV.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief