Tussenstand donderdag 22 december.
Tussenstand donderdag 22 december. NPO 3FM/Hans Peter van Velthoven

Tussenstand dag 4 dankzij Tijn: €3.073.610

Algemeen

BREDA - Dj's Frank van der Lende en Domien Verschuuren maakten haast een vreugdedansje bij de tussenstand van donderdag. Even na acht uur galmde het bedrag over de Grote Markt: €3.073.610.

De beide mannen geven aan er vol voor te gaan. "Het is nog twee dagen", roept Domien. Belangrijk voor de positieve vibe is de actie van de zesjarige Tijn. Het kleine mannetje, dat waarschijnlijk nog minder dan een jaar te leven heeft vanwege hersenstamkanker, zet zich onbaatzuchtig in voor kinderen in Afrika die door longontsteking komen te overlijden. De opbrengst van de actie blijft achter bij de afgelopen jaren, maar de actie van Tijn maakt los wat de eerste dagen bij de gevers in het land in de zak bleef zitten.

Tijns lak-actie gaat meer dan een miljoen opbrengen. Dit bedrag, donderdagavond zo'n negen ton, zat bij de stand van donderdag. Na woensdag, was ook de donderdag Tijn-dag. Het jochie werd ontvangen bij het Glazen Huis, kreeg de ambtsketting van de gemeente Breda omgehangen en mocht een ochtend burgemeester van Breda zijn.