NAC speelt vrijdag 8 april met 1-1 gelijk tegen RKC.
NAC speelt vrijdag 8 april met 1-1 gelijk tegen RKC. Peter Visser

Dijkhuizen ontslagen: 'Ik denk dat financiers hem hebben uitgekocht'

NAC

BREDA - NAC heeft donderdagavond besloten het contract van trainer Marinus Dijkhuizen niet te verlengen. Op basis van die beslissing is besloten per direct uit elkaar te gaan. Het contract van de oefenmeester liep tot de zomer van 2017.

NAC heeft het contract per direct beëindigd. “Ik vermoed dat een van de financiers het contract heeft afgekocht”, aldus Leon Deckers van Fanzine De Rat. “Op een andere manier lijkt het haast niet mogelijk.” Deckers heeft begrip voor het besluit. "NAC heeft in deze fase van de opbouw van de selectie een ander type trainer nodig, alleen liggen de alternatieve niet voor het oprapen." Is de maleur nu ten einde? "Nee, zijn ontslag is pas een deel van de oplossing."

“Qua sportieve resultaten is dit natuurlijk geen verrassing”, zegt Levien de Boer van B-Side Rats. “Het gaat gewoon niet goed de laatste tijd.” Toch vindt hij het moment verrassend. “Hij won de laatste wedstrijd voor de winterstip. Je kan dit ook als verloren seizoen beschouwen en volgend jaar doorpakken.”