Afbeelding
NPO 3FM/Bullet-ray van Olphen

Een miljoen én een wonderschoon lied voor Tijn

Algemeen

BREDA - "100 euro ophalen. Dat zou al ontzettend mooi zijn", stelde de vader van Tijn woensdagochtend bij de brievenbus van het Glazen Huis in Breda. Intussen heeft de 'Lak-Aan' actie van het ongeneeslijke 6-jarige mannetje meer dan één miljoen euro opgehaald. 

"Hoe moet ik dit nou weer gaan vertellen?", zegt Domien om 7.14 uur tegen het luisterend publiek van 3FM Serious Request. Hij vat het verhaal nog even samen en komt dan met het grote nieuws. "De één miljoen euro grens is bereikt." Het publiek dat nog of weer op de Grote Markt staat klapt voor de grote kleine held. Daarna start Domien 'Roar' in van Kate Perry, het lievelingslied van Tijn.

Sanne Hans, oftewel Miss Montreal, was de slaapgast van donderdag op vrijdag. Zij kreeg de opdracht een lied te schrijven voor Tijn en dat ging haar goed af. Zij raakte een snaar bij zo'n beetje heel Nederland met haar ode aan Tijn. Voor wie het heeft gemist:

Waar de actie van Tijn uiteindelijk eindigt is nog onbekend, maar net als in het lied wordt gezongen, is het duidelijk dat het jongetje van één miljoen een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in Nederland. Hij was voor één dag burgemeester van Breda, zorgde er voor dat heel (bekend) Nederland zijn of haar nagels lakten en leerde ons een belangrijke levensles: ook al heb je het zelf ontzettend moeilijk en zwaar, sluit je ogen niet voor de wereld om je heen.