Afbeelding
Amber Kuijs

Jaarlijkse kerstmarkt Scala in teken Serious Request

Algemeen

TETERINGEN - Zelfgemaakte kerstversiering en houten kerstboompjes. Leerlingen van middelbare school Scala hebben zich creatief ingezet. Tijdens hun jaarlijkse kerstmarkt zamelden de leerlingen donderdag geld in voor Serious Request.

De leerlingen van het eerste en tweede jaar basis en kader hebben de versieringen donderdagochtend gemaakt. Ook verkopen zij deze op donderdagavond zelf.

“We organiseren ieder jaar een kerstmarkt, met ieder jaar een ander doel”, vertelt Laura van Creij, docent en een van de organisatoren van de kerstmarkt. “We doen het allereerst om ons in te zetten voor het goede doel. Wat we ook belangrijk vinden is het stimuleren van de betrokkenheid van ouders en kinderen bij de school.”

Tessel en Sebastiaan maakten voor de kerstmarkt een houten kerstboompje met een kerstbal erin. “Het is echt een goede actie, je kunt op deze manier kinderen helpen”, vertelt Sebastiaan. Tessel heeft zelf ook geld opgehaald. “Ik heb 40 euro gedoneerd aan Serious Request. Dit heb ik opgehaald door heitje voor karweitje.”

“Ik had de kerstmarkt eigenlijk wel wat groter verwacht”, vertelt Noor. “Het is een grote school dus ik had meer aanwezigheid verwacht. Het is wel gezellig gedaan.”

“De kerstmarkt is leuk en gezellig omdat heel de aula is omgebouwd en de sfeer goed is. Anders zie je de school nooit zo”, stemt Evi in met de rest.  

De Creij ziet enthousiasme bij de leerlingen voor Serious Request. “Ze willen zich heel graag inzetten. Sommige van mijn leerlingen hebben daarnaast zelf ook nog geld opgehaald.” Dat het Glazen Huis dit jaar zo dichtbij is, helpt mee aan het enthousiasme. “De leerlingen kunnen zelf uit school even gaan kijken.” Evi bevestigt dat. “De manier waarop Serious Request geld inzamelt is echt goed, daarbij is het met het Glazen Huis ook leuk.”

Ook Noor vindt het een erg goed doel. “Wij hebben het hier in Nederland goed, wij kunnen het regelen voor de kinderen daar. Het is ook knap dat de dj’s laten zien dat je ook zonder eten kunt voor een paar dagen.”

De kerstmarkt heeft in totaal 2330 euro opgebracht. Dit wordt vrijdag naar het Glazen Huis gebracht.