Afbeelding
NPO 3FM/Hans Peter van Velthoven

Mark Rutte nachtgast Glazen Huis: 'We gaan veel geld ophalen' (foto's)

Algemeen

BREDA – Hoog bezoek op vrijdagavond in het Glazen Huis. Niemand minder dan Mark Rutte brengt een bezoekje aan de dj’s van 3FM. Hij blijft zelfs overnachten in Het Glazen Huis.

De dj’s waren compleet verrast toen Rutte voor de deur stond. “Hallo, ik ben Mark Rutte en ik ben de slaapgast van vanavond. Alleen als jullie dat leuk vinden hoor?”, aldus de premier. “We wisten echt helemaal van niks”, vertelt Domien. “Alleen dat we onze kamer moesten opruimen omdat er hoog bezoek zou komen.”

“Je gezondheid is het belangrijkste dat er is, naast familie en vrienden. De kerstdagen zijn voor mij bij uitstek de dagen in het jaar om veel tijd aan familie en vrienden te besteden. Als ik in deze dagen dan ook nog een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van kinderen dan doe ik dat graag”, aldus Mark Rutte.

Rutte is tot zaterdagochtend 07.50 uur te gast in het Glazen Huis en heeft er zin in. “Ik heb me er helemaal op ingesteld. Het gaat goed met het bedrag, maar we gaan allemaal leuke dingen doen om er nog meer van te maken.”

Het hoog bezoek valt stappers al snel op. Bij alle toegangswegen tot de Grote Markt staan meer beveiligers dan eerder deze week. Iedereen met een tas moet die open maken. Dat gebeurt in een gemoedelijke sfeer. Tegen middernacht staat de Grote Markt vol met volk, ondanks de gure wind en de regen.

De premier laat zijn nagels lakken door Domien Verschuuren en lakt zelf nagels van bezoekers door het gat in het Glazen Huis. Ook gaat hij op de foto met mensen die voor het raam van het Glazen Huis staan voor een selfie.

Bekijk foto's van het bezoek van Mark Rutte aan het Glazen Huis.