Tijn, Frank en Domien op het podium van Serious Request 2016.
Tijn, Frank en Domien op het podium van Serious Request 2016. Wijnand Nijs

Serious Request én Tijn halen € 8.744.131 op voor Rode Kruis (update)

Algemeen

BREDA – Serious Request 2016 heeft in totaal € 8.744.131  opgehaald voor het Rode Kruis. Dat werd bekend gemaakt tijdens het eindfeest op het Chasséveld in Breda. Het geld wordt gebruikt om onnodige kindersterfte bij kinderen met een longontsteking tegen te gaan.

De dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren mochten na een week opgesloten te hebben gezeten zaterdagavond dan eindelijk het Glazen Huis verlaten. Na een geweldige eindfeest werd het eindbedrag van € 8.744.131 bekend gemaakt.

foto's van de eindshow met Tijn en foto's van de optredens (met Ward)

Stroef begin
De actie van dit jaar kwam wat langzaam op gang. Na een dag was de grens van één miljoen gepasseerd, maar vooral na de tussenstand op dag twee dacht iedereen dat het succes van Serious Request misschien was uitgewerkt. De teller stond ‘slechts’ op iets meer dan 1,3 miljoen euro.

De derde tussenstand kwam uiteindelijk uit op 1,8 miljoen euro. Die ochtend zorgde er een jongetje van slechts 6 jaar voor een ommekeer tijdens deze Serious Request.

Tijn de nagellak held
De ongeneeslijk zieke Tijn stond aan de brievenbus met zijn vader Gerrit. Tijn heeft hersenstamkanker en dit is zeer waarschijnlijk zijn laatste Serious Request. Hij wilde aan de dj’s vragen of hij hun nagels mocht lakken voor geld. Zijn doel was om €100,- op te halen. “Want”, zei vader Gerrit. “Tijn is al zes jaar, maar sommige kinderen worden niet eens vijf. Daarom willen wij ons steentje bijdrage.”

Het liep echter volledig uit de hand. Tijn mocht het Glazen Huis in om nagels te lakken en binnen enkele minuten stond de teller al op meer dan 1500 euro. Het was slechts het begin, want inmiddels staat de teller op bijna 2,5 miljoen euro. Tij stal de harten van heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht; iedereen lakten zijn nagels voor de kleine man.

Grote stappen, belangrijke gasten
De sfeer op de Grote Markt  en in de rest van de stad was geweldig. Met de dag werd het drukker in en rondom het Glazen Huis. Iedere avond was er feest. De Hollandse avond, feesten met Dannic en collega’s of karaoke met Ward; er was voor iedereen wat te doen.

Iedere dag overnachte er een bekende Nederlander bij de dj’s. Ali B, Dionne Stax, de mannen van Stuk TV, Humberto Tan en Sanne Hans bleven allemaal in Breda slapen. Maar wie zou het de laatste dag worden?  De deurbel ging en daar was hij: premier Mark Rutte. Het was dé verrassing qua slaapgasten deze editie van Serious Request. 

Domien, Tijn en Frank. foto Wijnand Nijs