Guido van der Kroef/iizzoo

Maatregelen voor voetgangers en fietsers Stationslaan

BREDA - Te vaak krijgen voetgangers en fietsers geen voorrang bij de oversteek op de Stationslaan. Dit herkent ook de gemeente, daarom worden er maatregelen genomen.


Het is bij de omgeving van het oversteken te donker. Als maatregelen is het verlichtingsniveau in het gelegen gebied verhoogd, zijn er lantaarns verplaatst en worden er tijdelijke masten aangebracht om de aankomende voetgangers en fietsers beter aan te lichten. In het voorjaar van 2017 wordt de definitieve aanvullende verlichting aangebracht.

Door het materiaalgebruik op de weg wordt er niet direct de indruk gegeven dat fietsers en voetgangers voorrang hebben. De oplossing is een reconstructie van de oversteken.

Het materiaal van de oversteken wordt hetzelfde als van de voetpaden. De trottoirbanden worden omgezet en de middenberm wordt plaatselijk opgehoogd om de zichtbaarheid te verhogen. Aanvullende maatregelen worden nog onderzocht.

Doordat auto’s parkeren op of nabij de oversteken, wordt het uitzicht belemmerd. De gemeente gaat palen plaatsen om het ongewenst parkeren tegen te gaan.

Er wordt op de Stationslaan en de Speelhuislaan niet te hard gereden, concludeert de gemeente met cijfers. De gemiddelde snelheden liggen rondom de toegestane snelheid.

De voorrangssituatie op de Speelhuislaan is nog onduidelijk voor velen. Dit komt volgens de gemeente doordat men nog moet wennen aan de situatie omdat dit voorheen een voorrangsweg was.

Het profiel op de speelhuislaan is bewust smal gehouden om te snelheden laag te houden. Een auto kan een fietser inhalen maar dient dit voorzichtig te doen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief