Perry Roovers
brand

Brand rieten dak Mastbosstraat onder controle (update)

PRINCEHAGE - Het rieten dak van een oude schuur aan de Mastbosstraat staat rond half 6 in Breda in brand. De brandweer is met vier wagens aanwezig, inclusief waterkanon.


Inmiddels is de brand in de schuur op de hoek grenzend met de Roskam onder controle. De brand werd van binnenuit besteden, later ook vanaf de buitenkant.  De oorzaak is nog niet bekend. Wel is de brandweer rondom de schuur op zoek naar mogelijke oorzaken en werd de weg rondom de schuur afgezet door de politie. 

De brand is ontdekt door een voorbijganger die rook uit de schuur zag komen. Het is een oude schuur waar waarschijnlijk niet veel in staat. De brandweer heeft de schuur nog redelijk kunnen redden.

Rond 21.00 uur dinsdagavond is de brandweer weer teruggekeerd naar de oude schuur. Dit keer omdat er wederom vlammen uit het dak kwamen. De brand is eerst weer van binnenuit bestreden, daarna vanaf de buitenkant met een schuimblusser. Er zijn diverse bomen omgezaagd om ruimte te maken voor de ladderwagen.  Een hoek van de schuur, waar elke keer de brand ontstond, is gesloopt.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief