Screenshot RTL Nieuws

Aanslagpleger Berlijn mogelijk via Breda naar Italië gereisd (update)

BREDA - Anis Amri, die maandag 19 december een aanslag pleegde op een kerstmarkt in Berlijn, is mogelijk via Breda naar Milaan gereisd. Dat melden de Italiaanse kranten La Repubblica en Corriere della Sera.


Volgens RTL Nieuws melden de Italiaanse kranten dat in Amri's rugzak een simkaart is gevonden die tussen 20 en 22 december is uitgedeeld in winkelcentra in Breda, Nijmegen en Zwolle.

De aanslagpleger is volgens Franse media vanaf Amsterdam met de zogenaamde flixbus naar Lyon gegaan, meldt RTL nieuws. Daar koopt hij een treinkaartje voor de internationale trein naar Milaan. 

Na de aanslag vluchtte Anis Amri en niemand wist waar hij was. Totdat hij vier dagen later, op 23 december,dood werd geschoten in een voorstad van Milaan.

NOS meldt dat Amri twee dagen na de aanslag zeer waarschijnlijk in Nijmegen is geweest. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat hij daar op het station een gratis sim-kaart heeft gekregen. Hoogstwaarschijnlijk is hij ook te zien op bewakingsbeelden die daar op het station zijn gemaakt. Het is niet bekend wanneer en in welke richting de Tunesiër Nijmegen heeft verlaten .

Nu duidelijk lijkt dat Amri in Nijmegen de simkaart heeft gehad, wordt het minder aannemlijk dat hij in Breda is geweest.