Foto van de vorige editie
Foto van de vorige editie Amber Kuijs

Tweede editie Bredaas kampioenschap sabreren

Cultuur

BREDA - Sabreren, het ontkurken van een fles champagne met een sabel, is er nu ook in de vorm van een wedstrijd. Bij wijnbar Pinot wordt op zondag 8 januari het Bredaas kampioenschap voor de tweede keer gehouden.

De wedstrijd wordt gehouden vanwege het driejarige bestaan van de bar. Vorig jaar bij de eerste editie was het kampioenschap een primeur voor Breda en Nederland.

Het is een traditie die stamt uit de tijd van Napoleon. Op dit kampioenschap beoordeeld de jury, bestaande uit afgevaardigden van het internationaal sabreursgenootschap Confrérie de Sabre d’Or, de deelnemers.

Deelnemers worden beoordeeld op hun houding, de breuklijn van de fles en de mate van verspilling van de champagne. De winnaar wint naast de titel ‘Bredaas Kampioen Sabreren 2017’ en een fles  Louis Roederer Cristal champagne.

Aansluitend op het kampioenschap is er een 4 gangen Champagne diner. Dit kost €77,50 per persoon inclusief bijpassende champagnes, tafelwater en koffie of thee toe. Reserveren hiervoor is verplicht.

Ook kan er deelgenomen worden, er kan dan een keer geoefend worden onder deskunidge begeleiding van de sommeliers van wijnbar Pinot. Reserveren kan via reserveren@wijnbarpinot.nl.