Martijn Jas wordt nieuwe directeur BredaNU

BREDA – BredaNu krijgt vanaf 1 januari een nieuwe directeur/hoofdredacteur. De geboren Bredanaar Martijn Jas (50) gaat voor minimaal een halfjaar de rol van directeur/hoofdredacteur bekleden. Hij volgt Hans Canters op, die wel bij de lokale omroep betrokken blijft.


Voor het bestuur van de lokale omroep was zijn ervaring een grote plus. “Voor het bestuur is belangrijk dat hij ervaring heeft opgedaan bij de Amsterdamse zender AT5, een in zijn tijd kleine organisatie die net als BredaNu moet werken met beperkte middelen”, aldus het bestuur.

Jas werkte verder mee aan programma’s als Laat de Leeuw, Pauw en WNL op zondag. Verder is hij volgens het bestuur de ideale man omdat hij in zijn functies veel met stagiairs en vrijwilligers heeft gewerkt. “Hij heeft bewezen kennis, enthousiasme en creativiteit op andere te kunnen overdragen.”

BredaNu hoopt door de aanstelling van Jas een kwaliteitsslag te kunnen maken. Jas was nog niet beschikbaar voor commentaar op zijn aanstelling als directeur/hoofdredacteur. Hij wil eerst kennis maken met de medewerkers en zijn plannen concreet gestalte geven. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief