foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Dronken man beledigt, bedreigt en bespuugt agenten

BREDA - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij geen ID-kaart wilde tonen. Bij zijn aanhouding heeft hij de politie bedreigd, beledigd en bespuugd. Ook in de cel heeft hij zich verzet.


De dronken man wilde zich niet legitimeren aan de deur van een café, waardoor hij het café niet in mocht. Na meerdere malen vorderen weigerde hij nog steeds om zich te legitimeren. De man werd gefouilleerd om zijn identiteit te achterhalen.

Door de agenten meegenomen worden naar een rustigere plek, maakte de man kwaad. “Raak me niet aan”, zei hij met een dreigende houding. De verdachte werd daarom vastgezet tegen de politieauto, waarna hij begon met het beledigen van de agenten in functie. “Kanker wijf, jullie gaan mij hiervoor betalen. Kanker hoer”, riep hij naar de politie. “Ik pak jullie, kanker homo’s.”

Omstanders riepen dat de verdachte zich moet gedragen. Daarna riep de man dat hij de agenten dood gaat maken. Hij werd geboeid in de politieauto gezet, onderwijl hij de agenten bespuugde.

Terwijl hij naar het bureau werd gebracht, bleef de man de agenten beledigen en bedreigen. Er wordt een fors proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.