Logo bredavandaag.nl

Inbraak dupeert Bredase televisiemaker

BREDA - Bij een inbraak in de tv-studio van de Bredase televisiemaker Frans Hoornick zijn in de nacht van 7 op 8 januari twee dure Sony videocamera’s gestolen.


Door Sander Dietz
Vanuit de studio aan de Oude Molenweg produceert Hoornick televisie voor BredaNu en ORTS (Oosterhoutse radio en televisie stichting). Hoornick filmt voor onder meer de programma’s ‘Aan tafel met’ en ‘Kijk in Kunst’ (KIK).

“De inbrekers zijn via de achterdeur ingebroken. Ze zijn over de schutting geklommen bij de buren en hebben waarschijnlijk het sleutelgat er uitgeboord”, vertelt Frans Hoornick, eigenaar van de camera’s. De politie heeft geen vingerafdrukken kunnen vinden, omdat de inbrekers handschoenen hebben gebruikt. Er zijn wel voetsporen gevonden in de sneeuw.

Opnames voor het tv-programma ‘Aan tafel met’ zouden maandag plaatsvinden. Deze zijn in verband met de inbraak verschoven naar dinsdag. Frans Hoornick betwijfelt of de verzekering de diefstal van zijn camera's dekt.

Hoornick hoopt dat mensen zich bij hem melden als de apparatuur via bijvoorbeeld Marktplaats wordt aangeboden. Het gaat om camera’s van het type Sony PMVV-EX3 XDCAM EX.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief