Logo bredavandaag.nl
Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

Leerlingen OLV extra dag vrij door kapotte verwarming

SPORTPARK - Door een kapotte verwarming op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda zijn de leerlingen een extra dag vrij.


Volgens 6 vwo-leerling Noortje Sutorius was het in het pand zo’n acht of negen graden. “Toen ik aankwam op school merkte ik dat het erg koud was en dat er enige verwarring was bij groepjes die stonden te wachten. Om 9 uur werd duidelijk dat iedereen vrij kreeg door de kapotte verwarming.”

De examenklassen hebben deze week schoolexamens, deze konden hierdoor vandaag niet doorgaan. “Ik had vandaag wiskunde examen, die wordt nu waarschijnlijk verplaatst naar volgende week. Als het goed is, is de verwarming morgen gerepareerd en dan kan de rest gewoon doorgaan.”

Rector Van Wijlen vertelt dat de verwarming inmiddels niet meer kapot is. "Vanochtend was het 8 graden in het gebouw. Wij vonden het niet verantwoord om les te geven en hebben daarom besloten om de collega's en leerlingen naar huis te sturen. Inmiddels begint het gebouw weer wat warmer te worden, maar de kou zit tot in de stenen en het is een groot gebouw."

Op de site van de school staat dat in verband met problemen met de verwarming er maandag 9 januari geen lessen of schoolexamens zijn. “We gaan ervan uit dat de school morgen, dinsdag 10 januari, weer voldoende is opgewarmd om te starten met de lessen en de schoolexamens”, luidt het bericht nog verder. Ook zijn alle leerlingen nog per mail geïnformeerd.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief