Logo bredavandaag.nl
Amber Kuijs

Ideeën Bredase bedrijven in snelkookpan NHTV-studenten (video)

BREDA - Vierdejaars studenten van de NHTV opleiding international leisure management werken deze week in een speciaal projecten ingebracht door Bredase bedrijven. Het project duurt drie dagen. De studenten werken in drie dagen een idee uit naar een concrete oplossing.


Het project wordt voor de eerste keer gehouden in een grote ruimte in het station. Het doel is dat de leerlingen in korte tijd oplossingen kunnen bedenken voor een opdrachtgever. De producten die de leerlingen aan het eind van de drie dagen af moeten hebben, worden ondersteund door workshops die ze gedurende de drie dagen krijgen. De beste vijf concepten worden voorgelegd aan de burgemeester van Breda. Een van de ideeën is een plan voor de viering van 350 jaar Vrede van Breda.

Thema van deze design bootcamp is wel de Vrede van Breda, omdat een van de opdrachtgevers de gemeente Breda is. De gemeente wil dat de inwoners zich hier al bewust van zijn. Op 31 juli 1667 werd de vrede van Breda getekend in het Kasteel van Breda. De oorlog tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, Engeland, Frankrijk en Denemarken kwam ten einde, doordat Michiel de Ruyter dertien oorlogsschepen van Engeland tot zinken bracht.

Arend Hardorff, de directeur van de Academy for Leisure, opende de eerste dag met het een luid geluid van een Oost-Aziatische gong. Burgemeester Paul Depla komt donderdag ook nog een bezoekje brengen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief