Logo bredavandaag.nl
En weer sneeuwt het in Breda.
En weer sneeuwt het in Breda. (Bart Haver)

Weerupdate: Kans op sneeuw en diepvriestemperaturen

BREDA - Het is deze week twintig jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht geschaatst werd. Of de Tocht der Tochten er op korte termijn weer inzit, is ongewis. Zeker is wel dat de temperatuur de komende dagen flink gaat zakken. Mogelijk tot ver onder de -10 graden.


Dat zegt weerman Nico Koevoets. Hij bestudeerde de verschillende modellen. "Het is spannend, maar de weerkaarten worden enorm opgeschud als doorgaat wat al een paar dagen door de weercomputers wordt berekend."

Vanaf donderdag ligt er vanuit het noordwesten een aantal dagen met sneeuwval in het verschiet. "Mogelijk regionaal zelfs een behoorlijk pak. En dan vanaf begin volgende week als de wind naar het oosten draait, diepvriestemperaturen vanuit Oost-Europa met mogelijk lokaal strenge vorst tot onder de -10 graden."

Koevoets is duidelijk na de vorige winter, waarin de temperatuur soms steeg tot boven de vijftien graden. "Dit is een droomscenario voor iedere winterliefhebber." Al houdt hij een slag om de arm. "Het moet nog bewaarheid worden."

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief