Breda Centraal, vertrek Intercity Direct.
Breda Centraal, vertrek Intercity Direct. Wijnand Nijs

Nog steeds hinder treinverkeer door stroomstoring Amsterdam

Algemeen stroomstoring

BREDA/AMSTERDAM - De stroomstoring van dinsdagochtend in de regio Amsterdam heeft ook aan het eind van de middag nog grote gevolgen voor treinverkeer in het gehele land. Dat meldt de NS.

Als gevolg van een stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam, rijden er zeer beperkt treinen van en naar Amsterdam en omgeving. "De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land", melden de Spoorwegen op hun website.

"Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te rijden omdat we zowel treinen als machinisten en conducteurs weer op de juiste plek moeten krijgen." Treinreiziger rond Utrecht Centraal hadden ook nog eens te maken met de gevolgen van een verdacht pakket op dat station.

"Een dergelijke verstoring op meerdere grote knooppunten verspreidt zich als olievlek over de rest van het land. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang de gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact voor het treinverkeer is op deze middag en tijdens de avondspits."

NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht en Schiphol de reis uit te stellen.