De wagens die zondag 15 februari meededen aan de Grote Optocht van Boemeldonck staan tot en met dinsdag 17 februari op de Markt in Prinsenbeek.
De wagens die zondag 15 februari meededen aan de Grote Optocht van Boemeldonck staan tot en met dinsdag 17 februari op de Markt in Prinsenbeek. Sanne van der Mooren

Boemeldonck maakt zich op voor serie BAK-zittingen

Cultuur carnaval

PRINSENBEEK - Boemeldonck staat in de startblokken voor de jaarlijkse BAK-zittingen. Die zijn dit jaar op vrijdag 20, zaterdag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 januari. Het lokale theater neemt Beekse gebeurtenissen van het afgelopen jaar op de korrel met diverse ludieke optredens. Het wordt een gevarieerde avond met dans en muziek.

De eerste zaterdag en de tweede vrijdag zijn de ‘lange tafel avonden’. Dat houdt in dat tijdens de optredens het publiek kan genieten van een hapje en een drankje. De andere twee avonden zijn in theateropstelling.

Ook is er op zondag 29 januari, ‘s middags om 13.00 uur, een matineevoorstelling. Alle zittingen zijn in de Belle Fleur-zaal van De Drie Linden. Voor de laatste twee BAK-zittingen zijn nog gratis kaarten verkrijgbaar bij van Uum toys en Deco-gifts (Groenstraat 15) op vertoon van een BAK-kaart.

Iedere zitting heeft een eigen kleur gekregen om in de sfeer van het motto ‘We geve dur kleur aon’ te blijven. De BAK hoopt dat alle bezoekers in gepaste kleding komen. Vrijdag de 20e is blauw, de eerste zaterdag, 21 januari, is groen. De 27e wordt geel en de 28e paars. De middagzitting op zondag 29 januari is rood.

Bekende BAK-kletsers zijn de rode draad van de voorstelling. Jan Boomaars, René Domstorff, Jaap Rutten, Nico Kleemans en Rick Klemans zijn de kletsers die komen. Ze worden afgewisseld door cabaret, acts en liedjes.

De dansmarietjes van de BAK van Boemeldonck treden samen met Prins Dionisius LI en zijn Hofdames Amy en Ellen op. Ook wordt er tussen alle optredens door teruggekeken op het vroegere Prinsenbeek.

Op zondag 22 januari vinden er ook twee BRAK-zittingen plaats, voor en door kinderen.