De Cultuurnacht 2016, vrijdag 22 januari.
De Cultuurnacht 2016, vrijdag 22 januari. Guido van der Kroef

‘Het avontuur lonkt’ voor grootste Cultuurnacht ooit

Cultuur

BREDA - Met meer dan 55 deelnemers, verspreid over 50 locaties in het centrum en met vier verschillende routes, is de Cultuurnacht Breda op 27 januari groter dan ooit.

De opening van de avond vindt plaats bij Pier 15. “Het is voor het eerst dat we de opening op deze locatie houden, een unieke locatie. De opening wordt in samenwerking met studenten van het AKV Sint Joost georganiseerd”, vertelt organisator Femke Klein.

“Wij willen mensen laten zien dat het een avontuurlijke nacht is”, vertelt Klein. “Het is een nacht waar je bij moet zijn en nooit weet wat je tegenkomt. Het is een avond vol verrassingen, vandaar het thema ‘het avontuur lonkt’.”

“Dit jaar hebben we weer een aantal nieuwe deelnemers”, zegt de organisator. “Ook die maken weer een nieuw eigen programma met verschillende partijen. Het Grand Theatre en Stichting Tientjes zijn bijvoorbeeld nieuw.”

“Ik verwacht dat het programma weer heel verrassend en bijzonder is. Een deelnemer staat wel op papier uitgelegd, maar toch kan het dan in het echt compleet anders zijn. Ik verwacht dat minstens 3 à 4 dingen mij wel echt raken.”

Er is ook een speciale Kindercultuurnacht, die van 19.00 tot 21.30 uur duurt. Het programma voor de kids van 4 tot en met 12 jaar, gaat langs 14 verschillende locaties. “Vorig jaar hebben we voor het eerste de Kindercultuurnacht gehouden, dat is zo goed bevallen dat we deze er dit jaar weer bij vinden horen”, vertelt Klein. “Maar dan nog een stuk uitgebreider.”

Aanvang en kaarten
De cultuurnacht op vrijdag 27 januari duurt van 19.00 tot 00.00 uur. Passe-partouts kosten in de voorverkoop €9,00. Met een CJP of BredaPas is het €2 goedkoper. Op de dag zelf betaalt de bezoeker €11,00 voor het passe-partout. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Route??

  • De avonturen route gaat langs tien verschillende deelnemers, startend bij onder meer Stichting Tientjes of Podium Bloos.
  • Bij de bibliotheek Breda en Nieuwe Veste begint de route 'bijzonder bezoek’, die langs vijftien deelnemers voert.
  • Met de route ‘onverwachte ontmoetingen’ worden er dertien deelnemers bezocht. Starten met deze route kan bij Electron, Grand Theatre Boekhandel en de Grote Kerk Breda.
  • De grootste route is de ‘verborgen verhalen’ route. Deze gaat langs twintig verschillende deelnemers. Het startpunt is de Mezz of het Chassé Theater.

Naast de vaste routes, kan er natuurlijk ook voor een eigen route gekozen worden.

Afterparty

  • Bij Brandpunt kan er tot 02.00 uur nagepraat worden met muziek van de eigen Dj.
  • Nagenieten kan bij het Chassé Theater in de loungefoyer Front van 23.00 tot 01.00 uur.  
  • Bij Superstijl, de afterparty bij de Mezz, kan van 23.00 tot 04.00 uur gedanst worden.
  • Met Radio Noet-Noet kan er tot 04.00 uur bij Pier 15 nog een feestje van de avond gemaakt worden.

Bekijk voor het hele programma en kaarten op de site van Cultuurnacht Breda