Grotste Maauwert 2011, 27 februari 2011. foto Thaddeuz
Grotste Maauwert 2011, 27 februari 2011. foto Thaddeuz

Elf deelnemers aan voorronde Grôtste mââuwert

Cultuur carnaval

BREDA - Aan de voorronde van de verkiezing van de Grôtste Mââuwert doen elf deelnemers mee. De voorronde staat gepland voor woensdag 1 februari in Café Parkzicht.

Aan de voorronde doen drie vrouwen mee: Willy van Schie, oftewel Roos met haar (droge) doos, Trea van Kuijk, die meedoet als Lieske vant Frietkot en Cheyenne de Laat, ook wel Patries Advies.

Andere tonpraters zijn Joppe de Bres (Kees Kaokel), Twan van Oers (Den Ober), Ronald Kustermans (Emiel Mauwband) en Chris Verdaasdonk, Jos de Braber, André Geldtmeijer, Luuk Meesters en Antoine van de Waardenburg.

Van de elf deelnemers mogen er acht door naar de verkiezing op 19 februari. De jury bestaat uit Lous de Morree, Pim van Ginneken en Willem Schoonebeek. Voorheen zat Ton Kleemans altijd in de jury, maar omdat hij dit jaar hulp heeft geboden aan een van de deelnemers ziet hij daarvan af. In zijn plaats kwam Willem Schoonebeek.

Op woensdag 1 februari begint de voorronde om 20.00 uur, bezoekers worden om 19.30 uur verwacht. Tijdens de voorrondes laten De Contactpuntjes ook nog van zich horen.