Logo bredavandaag.nl
Amber Kuijs

Tijdelijke bankjes en tafels van treinonderdelen zijn blijvertjes op station Breda

BREDA -  Station Breda heeft er weer twee speelse wachtplaatsen bij. De bankjes en tafels aan de zijde van De Broodzaak blijven permanent staan. “We merkten dat ze zo goed gebruikt werden”, geeft een woordvoerder van de NS aan.


Wie goed kijkt kan de historie aflezen aan de bankjes en tafels die sinds een paar weken op station Breda staan aan de kant van De Broodzaak. Ze zijn namelijk gemaakt van oud spoorwegmateriaal en treinonderdelen, zoals vloerplanken en metalen onderdelen.

De bankjes - gemaakt door het bedrijfje Vierkante Wielen - werden geplaatst voor Spullen & Smullen eind 2016. Tijdelijk was het idee, maar al snel bleek het een schot in de roos. “Mensen gaan daar toch even zitten drinken of eten en wachten op bus of trein.”

In totaal staan er drie sets. Twee ter hoogte van De Broodzaak en eentje bij de Van Gogh Experience. “Het is zo een ruimte waar je prettig kunt verblijven.”

Eerder kwamen er al picknick-tafels aan de zijde van de piano. Ook die worden veelvuldig gebruikt door reizigers en wachtenden.  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief