Afbeelding
Jorn Baars/BCV

Kielegatse Leutpenning opnieuw 10 cent duurder

Cultuur carnaval

BREDA - Voor het tweede jaar op rij is de prijs voor een Leutpenning met 10 cent verhoogd. In ‘t Kielegat betaal je nu €2,50 voor een pilsje, fris of een kop koffie.

Door Yvonne Keulaars
“De kosten van het bier zijn omhoog gegaan. Dit is meer geweest dan dat we verwachtten”, verklaart Joop van Bel, bestuurslid van stichting Leutpenning. “We dachten dat er geen extremiteiten zouden plaatsvinden.”

Vorig jaar stelde de stichting nog dat het bedrag hoogstwaarschijnlijk voor twee jaar zou worden vastgezet. “Helaas is dit niet gelukt”, aldus Van Bel. De horecabedrijven hebben weer te maken met een prijsverhoging bij de bierbrouwerijen.

Diverse kroegeigenaren in de binnenstad besloten twee weken geleden om geen wijzigingen in de bierprijzen door te voeren, ondanks de verhoging. Nanda Koomans, van ‘T Hart, de Vulling en Fernanda, vertelde: “Het is gewoon absurd, je schaamt je bijna over wat je moet vragen voor een biertje.” Eigenaar van Café de Beyerd, Mikel de Jong, besloot zijn prijzen niet te verhogen en het verlies voor lief te nemen.

Van Bel merkt op dat met carnaval de belangen van alle deelnemers gewogen moeten worden. “Het gaat hierbij om 65 deelnemende cafés in Breda. Dit aantal wordt ieder jaar meer, dus moeten we ook met meer belangen rekening houden”, concludeert Van Bel. “Kroegen die normaal €2,60 voor een biertje rekenen worden nu ook benadeeld. Het verschil met €2,40 is dan te groot.”