Afbeelding
Olivier van Breugel

Jongeren maken theatervoorstelling in 48 uur

Cultuur

BREDA - In een nieuw project van theaterhuis LARF! sluiten vier Nederlandse en vier Belgische jonge theatermakers zich voor 48 uur lang op. Tijdens Festival 39Graden zetten zij op basis van actuele nieuwsberichten een nieuwe voorstelling in elkaar. Dit proces is live mee te maken.

Op 4 en 5 februari tonen creatieve jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar hun talent en passie voor de podiumkunsten.

Wethouder Cultuur, Marianne de Bie (D66), opent het festival, waarna het publiek met een presentator via verschillende routes door het gebouw loopt. Acts met theater, dans, muziek, film, poëzie, beeldende kunst en performance maken deel uit van het programma. Jonge Brabantse talenten tonen hun kunsten, onder andere dansgroep 155, Mees & Naomi met theaterstuk ‘Mutti’ en de jongeren van LARF!.

Het festival is een initiatief van Podium Bloos. Het theater aan de Speelhuislaan biedt jong talent de kans om voor een breed publiek op te treden. Ook leden van de Nieuwe Veste, De Stilte, CTRL-F, Hofplein en Scala krijgen deze mogelijkheid. Aan het eind van het festival wordt de beste act beloond met een Gouden Thermometer. Tickets zijn verkrijgbaar voor zaterdag, zondag of het hele weekend.