Afbeelding
Grôtste Mââuwert

Acht tonpraters strijden om verkiezing De Grôtste Mââuwert

Cultuur

BREDA - Acht deelnemers doen zondag 19 februari mee aan de jaarlijkse verkiezing voor de Grôtste Mââuwert uit Breda. De middag voor tonpraters wordt voor het eerst in de Mezz gehouden.

Na de voorrondes zijn er nog acht deelnemers over die de middag vol gaan praten. Joppe de Bres (Kees Kaokel), Twan van Oers (Den Ober), Jos de Braber (Joske), André Geldtmeijer (Koke van Beneeje) en Luuk Meesters(Leo ‘de WW’er’) zijn de overgebleven mannelijke deelnemers. Ook zijn er nog drie vrouwelijke deelnemers in de race: Willy van Schie (Roos met haar (droge) doos), Trea van Kuijk (Lieske vanut Frietkot) en Cheyenne de Laat (Patries Advies).

De verkiezing van ‘de Grôtste Mââuwert van ut Kielegat’ wordt gehouden in de Grote zaal van Mezz. Daarnaast is er ook nog beeld- en geluidsverbinding met de kleine zaal. De deuren gaan om 12.30 uur open, om 13.30 uur gaan de tonpraters van start. Kaartjes kosten €9 en zijn te koop via de site van de Mezz en aan de kassa tijdens activiteiten.

Na afloop is er nog een nazit in de Kleine Zaal. De Bredase kapellen Aogse Bluf en De Loze Lavers gaan zorgen voor de broodnodige carnavalsmuziek.