Afbeelding

Eva wint Voorleeswedstrijd Breda

Algemeen

BREDA - Eva van Basisschool de Griffioen is de Voorleeskampioen van Breda. Eva won deze woensdagochtend de lokale voorronde in de Concertzaal van de Nieuwe Veste, meldt de bibliotheek.  

Zes kinderen van KBS Kievitsloop, BS De Griffioen, NBS De Hoogakker, BS Het Noorderlicht, KBS De Werft en KBS John F. Kennedy hebben gestreden om de titel Bredase Voorleeskampioen 2017. Eva mag nu deelnemen aan de regionale voorleeswedstrijd op 18 maart in Goirle.

De provincie Noord-Brabant telt, net als afgelopen jaar, de meeste schoolkampioenen. Bijna 600 kinderen uit groep 7 en 8 zijn aangemeld voor de vervolgrondes.

De landelijke finale van de 24e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op woensdag 17 mei 2016 in de Schouwburg in Amstelveen.

Ook de brugklassers uit Breda kunnen strijden om de titel Voorleeskampioen Breda Read2Me 2017. De vijf kandidaten komen van Scala, NewmanCollege, de Christoffel, Michaelcollege en OLV. Deze voorleeswedstrijd is gewonnen door Freke van het OLV. Freke gaat nu naar de provinciale finale in Den Bosch. 

Meer informatie volgt.