Afbeelding
Politie

27,5 kilo aan henneptoppen uit huis Heksenwiel gehaald

Politie

BREDA - Een 34-jarige man uit Malden en een 30-jarige vrouw uit Breda zijn woensdagmorgen op hun huisadressen aangehouden. Bij de aanhouding in Breda in de wijk Heksenwiel werd in de woning hennep aangetroffen. Hierna werd ook een 50-jarige man uit Dongen gearresteerd, die in het pand aanwezig was. In het kader van het witwasonderzoek werden in Breda twee auto’s, een BMW en een Audi, in beslag genomen.

In het pand in Breda werden in een kast in de woonkamer henneptoppen aangetroffen. De zoeking werd daarna onder leiding van een rechter-commissaris voortgezet. Hierbij stuitten de rechercheurs  op zolder en in een slaapkamer op nog meer sealbags met henneptoppen. Totaal is 27,5 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. De speurders vonden in de woning ook nog de sleutels van een bestelauto die in de straat stond. "In dit voertuig werden materialen zoals koolstoffilters en droogrekken van een kennelijk ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen", meldt de politie. 

Ook deze bestelauto en twee kannen van ieder 25 liter met een chemische vloeistof, 12  patronen (9mm)  en enkele mobiele telefoons werden in beslag genomen.