Sinterklaas kwam zaterdag 12 november aan samen met zijn Pieten in de Haven van Breda.
Sinterklaas kwam zaterdag 12 november aan samen met zijn Pieten in de Haven van Breda. Perry Roovers

Meer dan dertig belangstellenden voor organisatie sinterklaasintocht

Cultuur intocht Sinterklaas

BREDA - Zo’n dertig à vijfendertig belangstellenden hebben zich bij de gemeente aangemeld voor de organisatie van de Sinterklaasintocht.  De gemeente deed een oproep naar mensen die het stokje over willen nemen van de Stichting Sint Nicolaas Comité.

De Stichting Sint Nicolaas Comité kondigde zondagavond aan na dertig jaar te stoppen met het organiseren van de intocht in Breda.  

“Wij hebben via onze kanalen een veel groter bereik dan de stichting, daarom is het ons waarschijnlijk wel gelukt”, vertelt Boaz Adank (VVD), wethouder Economische Zaken, Mobiliteit en Openbare Ruimte. “Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen, maar ik zie nu veel enthousiasme van de aanmelders. Ik ben trots dat er een groep is die opstaat.”

Binnenkort wordt er een bijeenkomst gehouden met het oude comité en de nieuwe mensen. “Hierin ontmoet iedereen elkaar, het is geen competitie. Er wordt dan over praktische zaken gesproken. Ik weet zeker dat het oude comité een warme overdracht wil geven. Het lijkt erop dat er gewoon een sinterklaasintocht gaat komen.”

Volgens de wethouder gaat de Zwarte Pieten-discussie ‘op geen enkele wijze’ een rol  spelen tijdens de bijeenkomst.

Aanmelden voor de organisatie van de sinterklaasintocht kan nog steeds.