Afbeelding
Politie

Politie duikt opnieuw in zaak sinds 1990 vermiste Maarten Geurts

Politie

BREDA - De politie vraagt via social media opnieuw aandacht voor de vermissing van Maarten Geurts. Geurts wordt sinds vrijdag 1 juni 1990 vermist, toen zijn moeder aangifte deed van vermissing van haar zoon. Maarten Geurts was destijds een bekende in het criminele circuit in en rond Breda, meldt de politie. Geurts was destijds 26 jaar.

De politie doet de oproep in het kader van een cold case-onderzoek. "Maarten Geurts zou op maandag 28 mei 1990 een afspraak met een tot op heden onbekend gebleven persoon op het station in Eindhoven hebben. Vervolgens zou Maarten met twee vrienden vanuit Eindhoven naar Breda zijn gereden en afgezet bij het station in Breda. Sinds de datum van zijn vermissing is nooit meer een levensteken van hem vernomen."

Naar aanleiding van deze aangifte werd door de politie Breda in 1990 tot tweemaal een onderzoek opgestart. Maar het is tot op de dag van vandaag onduidelijk wat er met Maarten is gebeurd. "Tips om helderheid te brengen zijn dan ook nog steeds meer dan welkom", meldt de politie zaterdagmorgen.

Voor  oplossing van cold cases blijkt keer op keer de hulp van het publiek, van getuigen, stelt de politie. "Hun informatie leidt in ruim de helft van de cold caseonderzoeken tot een doorbraak. Uit onderzoek van de politie blijkt dat in Nederland vermoedelijk nog honderden mensen rondlopen met informatie over onopgeloste moordzaken. Informatie die zij nog niet met de politie hebben gedeeld."

Met de oproep hoopt de politie ook in dit onderzoek op tips. "Ook al is de informatie summier of ogenschijnlijk onbetekenend en heeft de informatie betrekking op een misdrijf dat lang geleden is gepleegd. Elke tip kan het laatste puzzelstukje vormen of juist het eerste en daarmee de aanzet voor de oplossing van een misdrijf."