Afbeelding
Peter Visser

NAC experimenteert met carnavalswedstrijd

NAC carnaval

BREDA - Voor het eerst sinds jaren speelt NAC weer een thuiswedstrijd tijdens carnaval. Op vrijdag 24 februari wordt het Rat Verlegh omgetoverd tot de grootste kroeg van ‘t Kielegat. De ploeg van Stijn Vreven neemt het op tegen FC Volendam.

NAC speelt normaal gesproken alleen uitwedstrijden tijdens carnaval. Dit geeft de club aan het begin van het seizoen aan bij de KNVB. Een wedstrijd in een carnavalsweekend, op zaterdag of zondag, is doorgaans niet gunstig voor de kaartverkoop.

Dit seizoen heeft de Parel van het Zuiden echter besloten om geen voorkeur aan te geven. “De club wil kijken naar de mogelijkheden van een carnavalswedstrijd op vrijdag”, laat een woordvoerder van de club weten, met als resultaat de wedstrijd tegen FC Volendam. Voor de fans geldt een speciaal aanbod om vrienden mee te nemen tegen de ludieke prijs van €11,11.

De laatste thuiswedstrijd tijdens carnaval was op 1 februari 2008. De ploeg versloeg toen FC Twente dankzij een benutte strafschop van Patrick Zwaanswijk.

Voor het beeld: In datzelfde seizoen boekte NAC een 1-3 winst op Ajax, speelde de ploeg in de voorrondes van de Champions League en streed het tegen Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. De club, onder leiding van Ernie Brandts, eindigde destijds als derde in de competitie.

Vorig jaar reisde de ploeg tijdens carnaval nog af naar FC Dordrecht. Op de Krommedijk nam een kleurrijk en bont gezelschap plaats in het uitvak. NAC ging met een 0-2 winst terug naar ‘t Kielegat dankzij twee goals van Sjoerd Ars.

De drie jaren daarvoor namen de geel-zwarten het op tegen ADO Den Haag. De Bredanaars wisten de Hagenezen niet te verslaan, wat leidde tot twee nederlagen en één gelijkspel.

De laatste 11 carnavalswedstrijden op een rijtje:

2016 FC Dordrecht 0 - 2 NAC
2015 ADO Den Haag 3 - 2 NAC
2014 ADO Den Haag 1 - 1 NAC
2013 ADO Den Haag 2 - 1 NAC
2012 sc Heerenveen 1 - 0 NAC
2011 FC Twente 2 - 0 NAC
2010 NEC 4 - 2 NAC
2009 ADO Den Haag 1 - 1 NAC
2008 NAC 1 - 0 FC Twente
2007 NAC 3 - 1 Sparta
2006 sc Heerenveen 2 - 1 NAC