Afbeelding
Pepijn Nagtzaam

Studentencomplex jaar na start bouw uit de steigers

Politie nieuwbouw

BREDA - Op de plaats waar ooit biljartcentrum Michielsen stond, staat nu een omvangrijk pand: studentencomplex T63. Deze week zijn de steigers verwijderd en komt het opvallende uiterlijk tevoorschijn.

Daarmee komt precies een jaar na de start van de bouw de eindfase in zicht. 219 studentenwoningen omvat het pand, allemaal voorzien van een eigen keuken en douche. “Het grootste deel is verhuurd”, vertelt Dennis van Tol van ontwikkelaar Bax Vastgoed. Hij heeft wel een idee waardoor dat komt. “De studio’s zijn volledig ingericht, tot gordijnen en een douchegordijn aan toe. De huurders hoeven eigenlijk alleen meubels mee te nemen.”

Het complex is wind- en waterdicht. “Nu zijn we bezig met het afbouwen aan de binnenkant en het stucwerk. Daarna gaan we de algemene ruimtes inrichten.” T63 krijgt onder meer een algemene keuken en een studieruimte.

Het door VVR Architecten ontworpen complex omvat 219 studio’s van 24 vierkante meter. Uiterlijk 1 augustus nemen de eerste studenten hun intrek in studentencomplex T63 aan de Tramsingel.