Logo bredavandaag.nl
Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch.
Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch. (Perry Roovers /SQ Vision)

Partij voor de Dieren gaat protesteren tegen kap ‘Troeteleik’

ULVENHOUT - De Partij voor de Dieren gaat zondag 19 februari actie voeren tegen de kap van de ‘Troeteleik’ op de middenberm van de A58.


Kandidaat-Kamerlid Frank Wassenberg gaat met een spandoek op het viaduct vlakbij de boom het standpunt van zijn partij duidelijk maken. De partij vindt dat de Anneville-eik symbool staat voor onze kwetsbare natuur.

“Natuur wordt veel te makkelijk verwoest voor meer wegen. En Nederland heeft al te weinig natuur! Voor onze planeet, maar zeker ook voor Nederland is natuur van levensbelang. Daarom zeggen wij: Red de natuur en spaar de Anneville-eik!”, aldus Wassenberg in het persbericht.

De boom moet verdwijnen vanwege de verbreding van de snelweg. Volgens Rijkswaterstaat is het behoud of verplaatsen van de boom te duur. Daarop werd gevraagd aan de provincie om de boom te behouden, maar ook die vindt 3,5 miljoen euro voor het redden teveel.   

De Partij voor de Dieren heeft contact met experts van de Bomenstichting gehad. Die hebben aangegeven dat met kleine aanpassingen de eik behouden wel kan worden bij verbreding van de A58.

Marco van der Wel, Brabants Statenlid voor de partij, is ook aanwezig bij de protestactie. Hij stelde eind vorig jaar schriftelijke vragen over de voorhanden zijnde kap van de zomereik. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief