Afbeelding
Bedaux de Brouwer

Plan voor appartementen en penthouses in Waterdonken

Economie nieuwbouw

BREDA - De wijk Waterdonken aan de rand van Breda krijgt een nieuw appartementengebouw onder de naam ‘Waterweijde’. Het gebouw aan de Lange Weide omvat 25 appartementen met een parkeerkelder.

Naar verwachting wordt in maart 2017 de omgevingsvergunning aangevraagd. “Wanneer de bouw start is afhankelijk van de voortgang van de verkoop”, aldus de gemeente.

Het streven is dat er na de zomervakantie voldoende appartementen verkocht zijn om de bouw te kunnen starten, laat Irene van Kaam namens ontwikkelaar Projects & Development weten. “Met de de verkoop starten we naar verwachting in mei of juni.”

De 25 appartementen zijn verdeeld over 21 appartementen en 4 luxe penthouses. In de kelder van het gebouw komt een parkeergarage. Het appartementsgebouw krijgt vier woonlagen en ‘een strakke en moderne architectuur’, aldus Projects & Development. Architect is Bedaux de Brouwer, die onlangs nog een prijs won voor het ontwerp van de Gasthuyspoort.  

De eerste drie verdiepingen krijgen zeven appartementen per woonlaag. Alle appartementen zijn gemiddeld 94 vierkante meter en een groot terras op het westen. Op de vierde verdieping komen vier luxe penthouses met een gemiddelde afmeting van 108 m2 en een ruim dakterras. De prijzen zijn nog niet bekend.

De bouwplannen van Slokker passen binnen de bebouwingsmogelijkheden van het bestemmingsplan, geeft de gemeente aan de vooravond van een informatiebijeenkomst voor de buurt aan. De gemeente is van mening dat met de bouwplannen een goede invulling wordt gegeven aan de oorspronkelijke ambitie van Waterdonken.

Donderdag is er een informatieavond in De Mandt. “Die is bedoeld voor de buurt om onze plannen toe te lichten”, aldus Van Kaam.