NAC bleef maandagavond 28 november op een teleurstellende 0-o steken tegen Helmond Sport.
NAC bleef maandagavond 28 november op een teleurstellende 0-o steken tegen Helmond Sport. Peter Visser

NAC na nederlaag kansloos voor derde periodetitel

NAC

BREDA – NAC heeft wederom een wedstrijd verloren in de Jupiler League. Het is de derde verliespartij in vier wedstrijden. De 2-0 van maandagavond tegen Jong PSV zorgde ervoor dat NAC de derde periodetitel kan vergeten.

NAC speelde maandagavond tegen Jong PSV in het stadion van FC Eindhoven. De Bredanaars begonnen niet onaardig aan de wedstrijd en kregen na drie minuten al een goede kans op een treffer. Na een aanval over links was het Cyriel Dessers die zijn schot gekeerd zag worden door de doelman van Jong PSV.

Hoewel NAC de betere kansen kreeg, was het Jong PSV dat op voorsprong kwam. In eerste instantie redde Jorn Brondeel knap, maar de rebound werd door Gudmundsson tegen Horsfield aangeschoten en ging via het been van de verdediger in het doel: 1-0.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld precies hetzelfde. NAC had de bal, viel aan en kreeg de meeste kansen. Eén counter was voor de Eindhovenaren genoeg om de score te verdubbelen. Wederom was het Gudmundsson die het net wist te vinden en zo de 2-0 maakte.

NAC had nog een penalty moeten krijgen, maar de scheidrechter oordeelde ten onrechte dat de bal werd geraakt, terwijl Manu Garcia weldegelijk geraakt werd. Toch maakte NAC geen enkel moment echt aansprak op de winst, zeker niet na de 2-0 achterstand. Grote kansen bleven uit in het laatste deel van de wedstrijd.

Nu Stijn Vreven zeven wedstrijden achter de rug heeft als trainer wordt het langzaam duidelijk dat hij het niet beter doet dan zijn voorganger Marinus Dijkhuizen. Hij behaalde tot nu toe tien punten uit zeven wedstrijden, won alleen van de onderste drie ploegen in de competitie en het voetbal is niet drastisch veranderd.

NAC heeft kans meer om de derde periodetitel in de wacht te slepen na het verlies tegen Jong PSV. Vrijdag wacht het duel tegen FC Volendam in het Rat Verlegh Stadion. Voor het eerst sinds jaren speelt NAC thuis met carnaval. Voor de supporters is het te hopen dat er ook echt wat te vieren valt.