Afbeelding

Bredanaars maken ‘zeiknummer’ Pi Pi Paay over plasaffaire

Cultuur carnaval

BREDA - Een nieuw ‘zeiknummer’ moet de Kielegatse hitlijsten gaan veroveren tijdens carnaval. Onder de schuilnaam C.V. Tis wel effe slikken heeft een Bredase zanger in wording een nieuw lied uitgebracht.

Samen met een vriend van de middelbare school heeft hij het nummer als grap opgenomen. De zanger, die anoniem wil blijven, is opgegroeid in Breda en weet als geen ander hoe het is om carnaval te vieren. “Elk jaar kom ik met een groep vrienden weer terug voor dit fantastische feest. Ik ga dan op bezoek bij mijn ouders en duik meteen in de verkleedzolder.”

De melodie van het refrein, de Russische titelmuziek van het computerspel Tetris, klinkt veel mensen bekend in de oren. Ook de tekst ‘Aai Pi Pi Paay’ verdwijnt niet snel uit je geheugen. De Bredase artiest hoopt dat de luisteraars de dubbelzinnigheid van het lied inzien.

“Het onderwerp, de uitgelekte video van Patricia Paay, ligt zo voor het oprapen natuurlijk, al is het wel gevoelig.” Hij stelt dat er plaats moet zijn voor satire, komedie en zelfspot. “Vooral tijdens carnaval”, vult hij aan. “Een hofnar van een vorst moest ook mensen aan het lachen maken.”

De zanger stelt hierbij een kanttekening. “Je moet wel ludiek en in carnavalesk sferen blijven. Het nummer gaat over teveel bier drinken, waardoor je moet plassen. Pipi betekent ook plassen in het Frans.”

Voor een overzicht van de ‘Top Elluf’ van Bredase carnavalsnummers kun je hier klikken.