Afbeelding
Wijnand Nijs

Uitnodigingen Depla van onder meer VVV, kapper en Priemkruid na oproep

Politiek

BREDA - Burgemeester Depla heeft tot op heden deze vijf uitnodigingen ontvangen van Bredanaars naar aanleiding van zijn oproep tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Depla kreeg uitnodigingen van medewerkers VVV-kantoor met het verzoek om een bezoek aan hun kantoor, een kapperszaak in de Haagse Beemden, de opening van bruidsatelier The Love Celebration, oprichtster van Stichting Rollwithus en buurtbewoners van het Priemkruid op het Kroeteneiland.

Volgens een woordvoerder gaat het om aanvragen die nog nader bekeken moeten worden en moeten worden ingepland. Depla bracht al wel een bezoek aan The Love Celebration, waar hij vrijdag 10 februari zelfs de officiële opening verrichtte.

Depla pleitte tijdens de nieuwjaarsreceptie in zijn speech voor meer verbindingen tussen de verschillende inwoners. “Helaas is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl we roepen om bruggen, verwachten we vaak dat de ander de brug overkomt. Wat doen we echter zelf om verbindingen te maken. Wat doen we zelf om groepen te treffen die we eigenlijk niet meer tegenkomen?”

Depla stelde daarom zelf op zoek te gaan naar onbekende mensen en plaatsen in Breda. “Ik nodig daarom mensen uit om mij uit te nodigen hun Breda te laten zien.” Enige voorwaarde die hij stelt aan de uitnodiging: “Ik moet er nog niet eerder zijn geweest en de uitnodiging moet van tenminste drie personen komen.”