De optocht in Bavel, zondag 26 februari 2017.
De optocht in Bavel, zondag 26 februari 2017. Wijnand Nijs

Foto's optochten 2017 op een rijtje (update)

Cultuur carnaval

BREDA - Carnaval is altijd al een kleurrijk feestje, maar in Boemeldonck is het dit jaar nog kleurrijker dan anders. Met dank aan het motto 'We geve dur kleur aon'. Het leverde schilderende optochtkijkers op, kinderen die elkaar en publiek van make-up poeder voorzagen en veel lol.

In Bavel was de optocht indrukwekkend. De kinderoptocht (foto's) zorgde op gepaste wijze voor de opwarming. De jonge Baviaonen toonden aan dat Baviaonenland geen zorgen hoeft te hebben over de toekomst van het feest. Zo zocht een groepje Barbies een Ken. 'Want onze Ken ken nie dansuh'. En reed een duo verkleed als oudjes met rollator geheel in stijl rond met een stelletje 'ouwe dozen'. Ook de kauwgirls kregen voldoende hulp bij hun vraag om mee te kauwen.

Bij de Optocht van Bavel (foto's) was het eveneens smullen. De Baviaonen zetten met creatieve acts en woordspelingen het publiek geregeld op het verkeerde been. Zoals een groep dames die met een kauw paradeerde, die vervolgens met een boogje werd weggegooid. De kauw is uit de lucht, was de boodschap, waarna ze zich met een waaier wat koelte toe wapperden. Ook de Duitse Schlagers die omschakelden van vleesverwerkers naar zangers kregen de lachers op hun hand. Of de bolletjesslikker die de verkeerde bolletjes had geslikt en nu tulpen zag groeien uit alle gaten.

De Bavelse wagenbouwers hadden zich uitgeleefd. Meerdere wagens verdienden lof, zoals de wagen 'Altijd preis', maar de combinatie die als Disco Dip de tocht afsloot, moet zeker genoemd worden. Rollerskatende discodansers, een aparte ijswagen (compleet met ijsjes met disco dip) en een grote wagen.