foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Politie slaat ruit café in na overtreding sluitingtijd

Politie

BREDA - De afgelopen twee nachten heeft de politie in Breda Zuid-West bij drie cafés geconstateerd dat de sluitingstijd werd overschreden. Dat meldt de politie via Facebook.

"Bij een van de cafés constateerden wij dat er nog publiek in de zaak aanwezig was", geeft de politie aan. "Echter weigerde de eigenaar de deur te openen voor de politie." Hierop heeft de politie een ruit verbroken van het café waarna de eigenaar de deur alsnog opende en een controle kon worden uitgevoerd.

Bij een van de cafés werd in de nacht van vrijdag op zaterdag wederom geconstateerd dat de zaak te laat nog geopend was. Tevens was ditmaal ook geen leidinggevende in de inrichting aanwezig.

De politie deelt deze bevindingen met de Gemeente Breda. Die gaat de mogelijkheid tot het nemen van een bestuurlijke maatregel onderzoeken, aldus de politie. Het herhaaldelijk niet nakomen van afspraken kan een al dan niet tijdelijke sluiting tot gevolg hebben.

De gemeente Breda en de politie controleren streng op het naleven van de sluitingstijden. "Dit doen wij om de overlast voor de omwonenden van de cafés beperkt te houden."