De optocht door Bavel, zondag 25 februari 2017.
De optocht door Bavel, zondag 25 februari 2017. Wijnand Nijs

Bavioanen maken indruk met optocht (foto's en video)

Cultuur carnaval

BAVEL - In Bavel trok de optocht een lang sliert door het dorp. Met niet alleen opmerkelijke vertoningen in de optocht, maar zeker ook langs de kant. Zoals bij Club Moulin Rouge, waar ze letterlijk met de benen buiten hingen. Al met al een indrukwekkende carnavalsoptocht bij de Baviaonen.

De kinderoptocht (foto's) zorgde op gepaste wijze voor de opwarming. De jonge Baviaonen toonden aan dat Baviaonenland geen zorgen hoeft te hebben over de toekomst van het feest. Zo zocht een groepje Barbies een Ken. 'Want onze Ken ken nie dansuh'. En reed een duo verkleed als oudjes met rollator geheel in stijl rond met een stelletje 'ouwe dozen'. Ook de kauwgirls kregen voldoende hulp bij hun vraag om mee te kauwen.

Bij de Optocht van Bavel (foto's) was het eveneens smullen. De Baviaonen zetten met creatieve acts en woordspelingen het publiek geregeld op het verkeerde been. Zoals een groep dames die met een kauw paradeerde, die vervolgens met een boogje werd weggegooid. De kauw is uit de lucht, was de boodschap, waarna ze zich met een waaier wat koelte toe wapperden. Ook de Duitse Schlagers die omschakelden van vleesverwerkers naar zangers kregen de lachers op hun hand. Of de bolletjesslikker die de verkeerde bolletjes had geslikt en nu tulpen zag groeien uit alle gaten.

De Bavelse wagenbouwers hadden zich uitgeleefd. Meerdere wagens verdienden lof, zoals de wagen 'Altijd preis', maar de combinatie die als Disco Dip de tocht afsloot, moet zeker genoemd worden. Rollerskatende discodansers, een aparte ijswagen (compleet met ijsjes met disco dip) en een grote wagen.

En als er toevallig even een gat valt in de optocht? Geen probleem. Dan bouwt het publiek, in navolging van de eerste deelnemers, zelf wel een feestje. Dat ziet er dan zo uit.