Afbeelding
BAK van Boemeldonck

Gouden Boemels uitgereikt in Boemeldonck

Cultuur carnaval

PRINSENBEEK - Twee Boemeldonckers hebben de hoogste onderscheiding van de BAK van Boemeldonck ontvangen: de Gouden Boemel. Ella Snoek en Wim Dielemans zijn beloond voor hun jarenlange inzet voor de carnavalsstichting.

Maandagmiddag hebben zij de onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Snoek en Dielemans zijn officieel toegetreden tot de Confrérie de la Locomitive d’Or de Société Generale de Carnaval du Boemeldonck. Het tweetal brengt het aantal Gouden Boemels op 17.

Ella Snoek is 12 jaar senaatslid en 9 jaar bestuurslid geweest. Ook is zij de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de BAK. Snoek heeft daarnaast jarenlang als het centrale aanspreekpunt voor de Grote Optocht gediend. 

Wim Dielemans is al 31 jaar lang betrokken bij de BAK van Boemeldonck. Hij is begonnen als koetsier in 1987. Vanaf 1998 is Dielemans de Hofmachinist en brengt hij het gezelschap heen en weer in de Boemeltrein. Ook zorgt hij ieder jaar voor de inrichting van de Markt en regelt hij de festiviteiten in de Drie Linden.