Afbeelding
Sebastiaan ter Burg/flickr.com

Geert Wilders komt flyeren in Breda (update)

Politiek

BREDA - Na het lek in zijn beveiligingsteam stopt PVV-leider Geert Wilders tijdelijk met zijn publieke optredens. Met de verkiezingen in zicht pikt hij sinds deze week de draad weer op. Een van zijn spaarzame publieke acties is 8 maart in Breda.

Dan komt de PVV-leider flyeren in de stad. Hij begint vanaf 15.00 uur op het Van Coothplein. Dezelfde dag geeft Wilders ook interviews aan Privé en Story.

Wilders is niet de eerste en enige landelijke politicus die de stad aandoet voor campagnebezoek. Donderdagavond 23 februari was Lodewijk Asscher, lijsttrekker van de PvdA, bij Avans Hogeschool. Op diezelfde dag maakte de nummer 10 van GroenLinks, Bram van Ojik, een rondje door de wijk Oud-Boeimeer.

De fractievoorzitter van het CDA, Sybrand Buma, kwam op vrijdag 3 maart naar Breda. Hij heeft gesproken over een van de vijf thema’s binnen het verkiezingsprogramma van het CDA. Tijdens deze campagnemanifestatie in Podium Bloos aan de Speelhuislaan ging Buma in op ‘de sterke samenleving’.

De komende dagen is er voor de liefhebbers van politici in het wild ook nog genoeg te beleven. D66 rijdt met twee campagnebussen door het land. De democraten reizen drie keer af naar Breda: vrijdag 3 maart, dinsdag 7 maart en dinsdag 14 maart. Vrijdag is de bus in de binnenstad met kandidaatkamerlid Arend Meijer uit Breda. Op 7 maart brengt Stientje van Veldhoven, het tweede Kamerlid op de lijst van D66, een werkbezoek aan de ZonneWIJde.

Ook 50Plus doet een regiotour door Noord-Brabant. Op 4 en 11 maart gaat de partij flyeren in verschillende winkelcentra in Breda. De SP gaat op de verkiezingsdag campagne voeren op het station. Ook gaan de socialisten nog langs buurten Tuinzigt, IJpelaar en Brabantpark.