NAC en VVV hielden elkaar in evenwicht. Het werd 0-0 op 18 november.
NAC en VVV hielden elkaar in evenwicht. Het werd 0-0 op 18 november. Peter Visser

NAC vergeet kansen om te zetten in goals en verliest

BREDA – NAC heeft zichzelf vrijdagavond na een sterke tweede helft niet kunnen belonen tegen De Graafschap. In Doetinchem werd het 2-1.  Grote kansen hadden de Bredanaars genoeg, maar verder dan één gelukstreffer kwam NAC niet.

Geen enkele kans of gevaarlijke aanval wist NAC te creëren in de eerste helft vrijdagavond. De Graafschap was de volledige eerste helft de bovenliggende partij op De Vijverberg.  Toch had de club uit Doetinchem een klein beetje geluk nodig om uiteindelijk op voorsprong te komen.

Na een aanval over links was het clubtopscorer Piotr Parzyszek die via het been van Bart Meijers de 1-0 maakte. Doordat Meijers de bal toucheerde was het onmogelijk voor doelman Jorn Brondeel om de bal te stoppen.

Dat trainer Stijn Vreven ook ontevreden was over de eerste helft was duidelijk te merken toen zowel Cyriel Dessers en Olivier Rommens binnen de lijnen kwamen na de rust. Ashley Smith-Brown en Thomas Agyepong bleven achter in de kleedkamer. NAC speelde na de wijzigingen in een 4-4-2-formatie.

Dat leek direct zijn vruchten af te werpen. NAC had meer balbezit, zette druk op helft van De Superboeren en kreeg kansen op de gelijkmaker. Dessers had de 1-1 op zijn schoen, maar na het uitspelen van de keeper schoot hij de bal tegen het zijnet. Vijf minuten later kopte de Belgische spits de bal op de lat.

Trainer Vreven moet gek zijn geworden toen hij ook Jari Oosterwijk een gigantische kans zag missen. De huurling van Twente schoot op zes meter van de goal recht op de keeper in plaats van een hoek te kiezen en zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

Wat NAC niet deed, deed De Graafschap wel: scoren. Na een raak schot van Daryl van Mieghem (2-0) leek de wedstrijd beslist, maar na een gelukstreffer van Oosterwijk mocht NAC nog even hopen op een punt. Uiteindelijk bleef het 2-1 en verloor NAC de eerste wedstrijd van de vierde periode.