Logo bredavandaag.nl

Buren hostel Nightflight: ‘Tijd van doorpakken aangebroken’

BREDA - Hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel zorgt volgens omwonenden nog steeds voor overlast. Die trekken daarover deze week opnieuw aan de bel bij de gemeente. “Het tijdperk van doorpakken is aangebroken.”


In een bericht op Facebook laat buurvrouw Patricia van den Boogaart zien dat bezoekers van het hostel met bierflesjes op straat staan te drinken. Dat is tegen de afspraak die afgelopen jaar met woningbouw, omwonenden en de leiding van het hostel is gemaakt, geeft ze aan. 

Volgens Van den Boogaart zijn er sinds het opstellen van de regels meerdere situaties geconstateerd die in strijd zijn met de in samenspraak opgestelde regels. Die regels gelden sinds het afgeven van de exploitatievergunning op 7 oktober.

“Er zijn de afgelopen maanden tientallen signalen met onderbouwde stukken naar de nieuwe gemeente app. De bewoners zijn de afwachtende houding dan ook begrijpelijk meer dan zat”, reageert ze naar burgemeester Paul Depla. Die reageert door aan te kondigen dat hij overlegt met de afdeling toezicht. “Want er zijn duidelijke opdrachten gegeven aan het Hostel om overlast te voorkomen en te bestrijden.”

Verschillende politici reageren ontstemd op het bericht, onder wie SP-fractievoorzitter Bas Maes. Hij noemt het geconstateerde ‘Schandalig!’. “Deze foto's lijken me in ieder geval het bewijs dat Night Flight zich niet aan de afspraken houdt!” Maes wacht actie van de gemeente af voordat hij de kwestie politiek aankaart.

Van den Boogaart spreekt van ‘een ware nachtmerrie voor de omwonenden’. “Dan ‘denk’ ik dat de gemeente Breda hierin zijn verantwoording dient te nemen. Genoeg beloftes voor nu. Het tijdperk van doorpakken is aangebroken.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief