Logo bredavandaag.nl
Balkons aan de Smaragdstraat in Breda zijn afgezet.
Balkons aan de Smaragdstraat in Breda zijn afgezet. (Marcel van Dorst/SQ Vison)

320 wankele balkons met hekken afgezet (foto's)

BREDA - 320 balkons van 160 woningen in de omgeving van de Agaatstraat zijn onveilig verklaard. Onder de balkons zijn hekken geplaatst die passanten moeten beschermen tegen mogelijk vallende stukken. WonenBreburg heeft dinsdag betreffende huurders gevraagd niet meer hun balkon op te gaan. Uit een steekproef is gebleken dat de balkons niet veilig kunnen zijn.


"We hebben vandaag onze huurders geïnformeerd en hekken rondom de flats geplaatst", meldt WonenBreburg dinsdag. "Vanaf 8 maart plaatst de aannemer ondersteuningspalen onder elk balkon. Dinsdag 21 maart is dat klaar en zijn de balkons weer veilig te gebruiken. Dit is een tijdelijke oplossing totdat we een definitieve oplossing hebben."

"Aanleiding hiervoor was het gepland onderhoud aan de balkonplaten. Uit het rapport blijkt dat we de veiligheid op de balkons op dit moment niet met 100 procent  zekerheid kunnen garanderen. WonenBreburg neemt geen enkel risico en heeft alle bewoners verzocht de balkons niet meer op te gaan", laat de woningcorporatie weten.

Het gaat om balkons bij de woningen aan de Agaatstraat 33 t/m 41C, Jadestraat 26 t/m 48C, Beverweg 48 t/m 56C, Mgr. Leijtenstraat 68 t/m 76C, Smaragdstraat 34 t/m 56C en Turkooishof 132 t/m 140C. In totaal gaat het om 160 woningen en 320 balkons.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief