Afbeelding
Tom van der Put/SQ Vision

Massa politie op de been voor ‘patsercontrole’ (update)

Politie

BREDA - Enkele tientallen agenten zijn sinds ongeveer twee uur deze donderdagmiddag bezig met een grote controle rond de binnenstad. Met motoragenten worden bestuurders richting de Nieuweweg geleid, waar zeker veertig agenten en medewerkers van andere instanties staan voor controle.

Auto’s worden op verschillende plaatsen gescand met automatische nummerplaat herkenning. Daarna worden ze indien nodig door motoragenten vanaf verschillende plaatsen begeleid naar de controleplaats bij Liefdegesticht, waar van het plein bij woontoren de Marquis tot aan de Satéhut politievoertuigen staan geparkeerd.

Daar staan rond 16.00 uur al verschillende vaak duurdere type auto's. Onder meer een Mercedes AMG is aan de kant gezet. Medewerkers van belastingdienst, RDW en politie controleren de auto's en de bestuurders. Gekeken wordt of er openstaande boetes zijn of niet betaalde belasting. De controle trekt ook veel bekijks, vanwege de opvallende plaats in het centrum. Bij eerdere van dit soort controles werden meerdere auto's in beslag genomen.

De controle duurt waarschijnlijk nog enkele uren.